Ainsley Harriot

Chilli z grilla faszerowane kozim serem


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Chilli z grilla faszerowane kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

strączki chilli odmiany Anaheim (niezbyt ostre)

pieprz i sól do smaku

oliwa do posmarowania

twaróg z koziego mleka

 

 

Przygotowanie:


Opiec papryczki na średnio rozgrzanym grillu. Odłożyć na kilka minut i ostrym nożem zdjąć skórkę. Przekroić wzdłuż, nie rozcinając do końca i usunąć pestki. Nadziewać papryczki serem, posypać solą i pieprzem, ścisnąć brzegi i posmarować papryczki oliwą. Piec na średnio rozgrzanym grillu przez 3-4 minuty, obracając. Papryczki mają się tylko podgrzać.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.