Chili z krabem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Chili z krabem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podzielony na kawałki krab błotny

3 rozgniecione ząbki czosnku

ćwierć filiżanki oleju

pół filiżanki posiekanych szalotek

3 pokrojone chili

łyżka startego imbiru

3 łyżki kecap manis

3 łyżki sosu sojowego

łyżka sosu rybnego

filiżanka sosu pomidorowego

3 łyżki cukru

2 łyżki octu ryżowego

3 łyżki skrobi kukurydzianej rozprowadzonej w wodzie

filiżanka posiekanej natki kolendry

pół filiżanki posiekanej dymki

2 łyżki sosu hoi sin

pół filiżanki wody

 

 

Przygotowanie:


W dużym garnku albo woku rozgrzać olej i zeszklić szalotki. Dodać czosnek, imbir i chili. Wlać wszystkie płynne składniki i sosy. Gotować przez kilka minut mieszając co jakiś czas. Dołożyć kraba i gotować przez 8 - 10 minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęścić go skrobią. Przed podaniem posypać natką kolendry i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Singapurski smażony makaron
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.