James  Martin

Champ, czyli irlandzka potrawa z ziemniaków


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

Champ, czyli  irlandzka potrawa z ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg mączystych lub młodych ziemniaków

300 ml ciepłego mleka

pęczek dymki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotowane (młode koniecznie ze skórką) i odcedzone ziemniaki rozgniatamy i mieszamy z ciepłym mlekiem. Dodajemy pokrojoną dymkę, sól i pieprz.

powrót

Podobne przepisy

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.