Ceviche z przegrzebków

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Ceviche z przegrzebków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

450 g świeżych przegrzebków albo świeżego łososia

sok i skórka z 4 limonek

1 czerwona cebula, obrana i drobno posiekana

1 czerwona papryka, bez nasion, drobno posiekana

1 posiekany pęczek kolendry

60 ml oliwy

sól

1 papryczka habanero, usunięte nasiona i gniazda nasienne, bardzo drobno posiekana

Przygotowanie:

Usuń mały włóknisty mięsień z wnętrza każdego przegrzebka, którzy służy do blokowania muszli i jest bardzo twardy. Rozetnij każdego przegrzebka na pół wzdłuż „równika”. Wymieszaj przegrzebki z sokiem i skórką z limonek, czerwoną papryką i cebulą, kolendrą, solą i oliwą. Dodaj połowę papryczki habanero, spróbuj i oceń, czy dorzucić resztę. Podawaj natychmiast lub przechowuj w lodówce do czasu serwowania.

powrót

Podobne przepisy

Krab z woka z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.