Ceviche z krewetek

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska

Ceviche z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg dużych mrożonych krewetek

obgotowanych

½ filiżanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

½ filiżanki świeżo wyciśniętego soku z limonki

1 filiżanka salsy

3 łyżki oliwy z oliwek

główka sałaty lodowej

chrupki kukurydziane (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Usuń pancerzyki z krewetek i każdą krewetkę przekrój na pół. Wymieszaj salsę z sokami z cytryny i limonki, włóż krewetki do marynaty na mniej więcej godzinę. Drobno pokrój sałatę, rozłóż na niej „ugotowane” w soku krewetki i pokrop oliwą z oliwek. Udekoruj chrupkami kukurydzianymi, lub jakimikolwiek innymi chrupkami i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.