Cevice ze śledzia z natką kolendry i sałatką z ogórka

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Śledzie

Cevice ze śledzia z natką kolendry i sałatką z ogórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 bardzo świeże śledzie

1 cytryna

1 limonka

1 strąk chili lub łyżeczka pasty z chili

świeża kolendra

1 ogórek

łyżka sosu sojowego

kiełki do dekoracji





Przygotowanie:

Rybę filetujemy i oczyszczamy dokładnie ze wszystkich ości. Następnie kroimy ją w grubą kostkę i zalewamy sokiem z limonki i cytryny. Dodajemy pieprz, kolendrę i drobno siekane chili. Cevice odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. Podajemy je na sałatce z ogórka pokrojonego w zapałkę z dodatkiem sosu sojowego.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.