Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta

Cevapi z arbuzem i serem feta
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 1 cebula, pokrojona w krążki
  • 1 mały pęczek natki pietruszki, drobno posiekany
  • sól i pieprz – do smaku
  • olej do smażenia
Carpaccio z arbuza:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania arbuza. Pokrój go na bardzo cienkie plastry, pozbywając się skórki.
Przełóż plastry na talerz, dodaj skórkę z cytryny, pokruszony ser feta oraz liście oregano. Całość polej łyżką oliwy i wstaw do lodówki.
Mięso dokładnie wymieszaj z posiekaną cebulą oraz czosnkiem i dopraw solą i pieprzem.
Uformuj małe i krótkie kiełbaski (cevapi) o grubości palca i smaż na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Usmażone cevapi podawaj z carpaccio z arbuza i krążkami cebuli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA