Cevapcici z grillowanymi warzywami

Cevapcici z grillowanymi warzywami
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso na cevapcici najlepiej zmielić samemu na drobnych oczkach. Cebule drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, ajvarem i musztardą. Dodajemy proszek do pieczenia i wyrabiamy masę jak ciasto, stopniowo dolewając wodę gazowaną. Jak już będzie jednolite w kolorze i dobrze wyrobione, przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Warzywa kroimy w duże kawałki, mięso wyciągamy z lodówki, formujemy wilgotnymi dłońmi w podłużne paluchy i odstawiamy, żeby nabrały temperatury otoczenia. Potrzebne nam będą dwie patelnie grillowe. Obie lekko skrapiamy oliwą i na bardzo rozgrzane kładziemy na jednej warzywa, a na drugiej grillujemy kotleciki często je obracając. Warzywa w trakcie przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, a natką pietruszki i octem doprawiamy tuż przed podaniem. Czosnek grillujemy w łupince. Podajemy najlepiej z sosem jogurtowym z ziołami i ajvarem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA