Ainsley Harriot

Cebulki pieczone na grillu na gałązkach rozmarynu


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

Cebulki pieczone na grillu na gałązkach rozmarynu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka gałązek rozmarynu

kilkanaście średniej wielkości cebulek

oliwa do posmarowania

cukier puder do posypania

 

 

Przygotowanie:


Z gałązek rozmarynu oberwać listki. Na powstałe patyczki nabijać cebulki, przekrojone wzdłuż na pół. Posmarować cebulki oliwą, ułożyć na niezbyt gorącym grillu i posypać cukrem pudrem. Piec kilka minut z każdej strony. Idealny dodatek do mięsa z grilla!

powrót

Podobne przepisy

Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Cienkie placuszki z jabłkiem i calvadosem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.