Cebula w jogurcie

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Cebula w jogurcie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kmin rzymski

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

cebula

jogurt naturalny

chili

mielona kolendra i kurkuma

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju prażyć nasiona kminu, aż zaczną pękać. Dodać pastę z imbiru i czosnku. Dodać pokrojoną w plasterki cebulę, a następnie jogurt podgrzany wcześniej na wolnym ogniu z chili, mieloną kolendrą i kurkumą. Gotować, aż cebula zacznie się rozpadać, a sos zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne inspiracje - Soczewica w pomidorach
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Risotto z podgrzybkami z kaszy pęczak
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Makaron z curry i serem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Smażone brokuły i kalafior
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.