Cebula w jogurcie

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Cebula w jogurcie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kmin rzymski

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

cebula

jogurt naturalny

chili

mielona kolendra i kurkuma

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju prażyć nasiona kminu, aż zaczną pękać. Dodać pastę z imbiru i czosnku. Dodać pokrojoną w plasterki cebulę, a następnie jogurt podgrzany wcześniej na wolnym ogniu z chili, mieloną kolendrą i kurkumą. Gotować, aż cebula zacznie się rozpadać, a sos zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z podgrzybkami z kaszy pęczak
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Zapiekany omlet z brokułami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.