Maryla Musidłowska

Carpaccio z oscypka na rukoli z sosem żurawinowym


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 8048

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g rukoli

100 g oscypka

4 łyżki żurawiny do mięs

4 łyżki oliwy czosnkowo-paprykowej

1,5 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki czerwonego Martini

łyżeczka czerwonego lub zielonego pieprzu z zalewy

1 gałązka rozmarynu

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Umyj i osusz rukolę. Ułóż ją na płaskim talerzu. Oscypek pokrój na mandolinie na bardzo cieniutkie plasterki. Rozłóż je na rukoli. Wymieszaj żurawinę z oliwą, octem i Martini. Posól do smaku, pamiętając o tym, że oscypek jest bardzo słony. Polej ser sosem, posyp pieprzem z zalewy i igiełkami rozmarynu.

powrót

Podobne przepisy

Kawior z bakłażana
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Spaghetti ze smażonymi kiełkami
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.