Agnieszka Kręglicka

Carpaccio z łososia z koprem włoskim


Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Carpaccio z łososia z koprem włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g świeżego filetu łososia

1 - 2 bulwy kopru włoskiego

oliwa extra vergine lub oliwa truflowa

sól

pieprz,

sok z cytryny

pieprz czerwony

 

Przygotowanie:

Mięso pokroić w cienkie plasterki. Rozwałkować je delikatnie wałkiem przez folię spożywczą, tak by stało się przezroczyste. Przenieść plastry na talerz i ułożyć, tak by zakryły jego powierzchnię. Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Ułożyć koper na plastrach ryby. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem czerwonym, skropić sokiem z cytryny i oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Śledź w oleju
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.