Agnieszka Kręglicka

Carpaccio z łososia z koprem włoskim


Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Carpaccio z łososia z koprem włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g świeżego filetu łososia

1 - 2 bulwy kopru włoskiego

oliwa extra vergine lub oliwa truflowa

sól

pieprz,

sok z cytryny

pieprz czerwony

 

Przygotowanie:

Mięso pokroić w cienkie plasterki. Rozwałkować je delikatnie wałkiem przez folię spożywczą, tak by stało się przezroczyste. Przenieść plastry na talerz i ułożyć, tak by zakryły jego powierzchnię. Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Ułożyć koper na plastrach ryby. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem czerwonym, skropić sokiem z cytryny i oliwą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.