Agnieszka Kręglicka

Carpaccio z łososia z koperkiem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Carpaccio z łososia z koperkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200g świeżego filetu z łososia

pół pęczka koperku

pieprz

sól

do dekoracji:

masło czosnkowo - pietruszkowe

czerwona cebula

sok z cytryny

 

Przygotowanie:

Filet z łososia rozłożyć płasko i uformować w prostokąt. Posypać po całej powierzchni posiekanym koperkiem, odrobiną soli i pieprzu. Zawinąć w rulonik wzdłuż, mocno dociskając przy pomocy folii spożywczej. Mocno skręcić folię na brzegach, jak cukierek, by ryba pozostała w kształcie rulonika. Wstawić do zamrażarki. Kiedy mięso jest zamrożone kroić cieniutkie plastry na krajalnicy. Układać płasko na talerzu, posypywać wiórkami zmrożonego masła i cieniutkim krążkami czerwonej cebuli. Skropić sokiem z cytryny i uzupełnić przyprawy.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.