Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 200 g liści ostrych sałat (mizuny, rukoli, rukwi wodnej)
  • 200 g liści słodkich sałat (burak naciowy, sałata rzymska)
  • 2 upieczone i ostudzone buraki
  • 100 g sera koziego twarogowego
  • 3 łyżki oliwy cytrynowej
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • gruba sól
  • kolorowy pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sałaty umyj, osusz, porwij i pokrój. Buraki obierz i poszatkuj na cieniutkie plasterki. Na półmisku rozłóż sałaty. Na kołderce z sałat ułóż plasterki buraków. Oprósz solą i pieprzem. Skrop oliwą i octem. Przed podaniem obsyp sałatkę pokruszonym serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA