Marieta  Marecka

Cantucini migdałowo-czekoladowe z nutą pomarańczową


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Cantucini migdałowo-czekoladowe z nutą pomarańczową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 3.0

Składniki:

100 g migdałów

100 g dobrej gorzkiej czekolady

1 opakowanie cukru wanilinowego

250 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

150 g cukru

szczypta soli

2 jaja

100 g masła

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy bochenek o szerokości ok. 4 cm i wysokości 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut. Wyciągamy, lekko studzimy i kroimy na ok. 1 cm kromki. Z powrotem układamy na blasze i suszymy jeszcze 10 minut w piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Kruche ciasto z orzechami laskowymi
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kremówki z porzeczkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto czekoladowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Baba ponczowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Allaska

postów: 1

22.11.2014 15:47

CYTUJ

ok może być dobre ale gdzie ta nuta pomarańczowa?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.