Marieta  Marecka

Cantucini migdałowo-czekoladowe z nutą pomarańczową


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Cantucini migdałowo-czekoladowe z nutą pomarańczową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 3.0

Składniki:

100 g migdałów

100 g dobrej gorzkiej czekolady

1 opakowanie cukru wanilinowego

250 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

150 g cukru

szczypta soli

2 jaja

100 g masła

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy bochenek o szerokości ok. 4 cm i wysokości 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut. Wyciągamy, lekko studzimy i kroimy na ok. 1 cm kromki. Z powrotem układamy na blasze i suszymy jeszcze 10 minut w piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto ziemniaczane
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciepłe babeczki biszkoptowe nadziewane kremem cytrynowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rolada biszkoptowa z jeżynami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tort czekoladowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc. 16)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z pomarańczami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto z brzoskwiniami i jeżynami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Brzoskwinie (odc. 14)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Allaska

postów: 1

22.11.2014 15:47

CYTUJ

ok może być dobre ale gdzie ta nuta pomarańczowa?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.