Tomasz Deker

Cantuccini


Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Cantuccini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

(na 20-30 sztuk)

300 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

170 g cukru

3 średnie jajka

1 żółtko

100 g grubo siekanych migdałów

50 g mączki migdałowej

Przygotowanie:

Mąkę, mączkę migdałową i proszek do pieczenia przesiej.
Jajka z żółtkami i cukrem delikatnie wymieszaj, dodaj sypkie składniki, wyrób ciasto. Dodaj migdały.
Z ciasta uformuj dwa wałki i ułóż je na blaszce oprószonej mąką.
Piecz w temp. 175 stopni C około 25 min, aż staną się złotobrązowe.
Po wystudzeniu pokrój je na skośne kromki o grubosci ok. 12 mm. Ułóż je na płasko na blaszce i podpiecz w piekarniku, aż będą chrupiace. Odwracaj podczas podpiekania.

powrót

Podobne przepisy

Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Grazia61

postów: 3

05.06.2017 21:47

CYTUJ

Boskie ciastka.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.