Daria Ładocha

Cantuccini domowej roboty


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

Cantuccini domowej roboty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 3.0

Składniki:

300 g mąki orkiszowej białej

szklanka cukru trzcinowego

szczypta soli

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 jajka

1 żółtko

150 g migdałów ze skórką

 

Przygotowanie:

Na stolnicę wysyp mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka oraz żółtko i wyrób ciasto. Dodaj migdały i wymieszaj dokładnie.
Ciasto uformuj w bagietki i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż je w odległości od siebie, gdyż ciasto w piekarniku będzie rosnąć.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Po wyjęciu z piekarnika pokrój ciasto na ukośne kawałki. Kiedy cantuccini wystygną, stwardnieją.

powrót

Podobne przepisy

Budyń daktylowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Pralinki niespodzianka
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Pitoplacki jaglane
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Wody smakowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Angelica

postów: 5

07.03.2017 15:00

CYTUJ

Niestety - podczas krojenia bardzo się kruszyło wiec to Cantucci będziemy jeść łyżeczka. moze warto zmielić cukier żeby lepiej zmieszał się z ciastem? Albo Nie dodawać żółtka? W każdym razie raczej nie powtórzę tego wypieku.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.