Lucinda Scala  Quinn

Callaloo


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Callaloo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg boćwiny

1 łyżka oleju

1 łyżka masła

1 cebula posiekana

3 dymki posiekane

1 gałązka świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1/3 szklanki wody

 

 

Przygotowanie:


Boćwinę zanurzyć w misce z wodą. Moczyć przez minutę, wyjąć, otrząsnąć. Powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Pokroić na kawałki wraz z ogonkami. Odstawić. Średnią patelnię postawić na średnim ogniu, wlać olej, włożyć masło i rozgrzać. Wrzucić cebulę i dymkę, mieszać ok 2 minut, aż cebula zmięknie. Dodać liście boćwiny, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać, dodać wodę. Przykryć. Dusić na średnim ogniu, aż łodyżki zmiękną, ok 8 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kuskus z warzywami cebulowymi
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mix kasz z warzywami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dobre dla dzieci
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Naleśnikowe cannelloni ze szpinakiem i czterema serami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.