Burrito

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Burrito
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g wołowiny ( polędwica lub rostbeef)

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

1 biała cebula

1 czerwona cebula

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki marynaty i zanurzyć w niej na 2 godziny wołowinę. Przygotować salsę. Drobno pokroić pomidory, dodać posiekaną cebulę i kolendrę, posolić i popieprzyć. Zamarynowaną wołowinę drobno pokroić i smażyć na patelni z posiekaną papryką i cebulą przez ok. 5 minut. Przygotować gaucamole. Do salsy dodać posiekane i rozgniecione awokado. Usmażone mięso z warzywami zawijać w meksykański placek czyli tortillę. Podawać z salsą i guacamole.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.