Janella  Purcell

Burrito z fasolą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Burrito z fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

łyżka oliwy

po łyżce mielonej papryki

chili

garam masala

kminu i kurkumy

po filiżance zwykłej fasoli i fasoli borlotti

½ filiżanki posiekanych łodyg kolendry

puszka pomidorów

2 łyżki koncentratu pomidorowego

kombu

litr wody

łyżka soli morskiej

paczka chleba górskiego

½ filiżanki czerwonej komosy ryżowej

2 filiżanki natki kolendry

 

 

Przygotowanie:


Fasolę przesiać, żeby usunąć zanieczyszczenia. Namoczyć przez noc w dużej ilości wody. Cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Wymieszać. Kiedy przyprawy zaczną przywierać, dolać łyżkę wody. Dodać fasolę, łodygi kolendry, pomidory, koncentrat i kombu. Dolać wodę. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę, aż fasola zmięknie. Jeśli trzeba, uzupełnić wodę. Przyprawić.

powrót

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.