Janella  Purcell

Burrito z fasolą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Burrito z fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

łyżka oliwy

po łyżce mielonej papryki

chili

garam masala

kminu i kurkumy

po filiżance zwykłej fasoli i fasoli borlotti

½ filiżanki posiekanych łodyg kolendry

puszka pomidorów

2 łyżki koncentratu pomidorowego

kombu

litr wody

łyżka soli morskiej

paczka chleba górskiego

½ filiżanki czerwonej komosy ryżowej

2 filiżanki natki kolendry

 

 

Przygotowanie:


Fasolę przesiać, żeby usunąć zanieczyszczenia. Namoczyć przez noc w dużej ilości wody. Cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Wymieszać. Kiedy przyprawy zaczną przywierać, dolać łyżkę wody. Dodać fasolę, łodygi kolendry, pomidory, koncentrat i kombu. Dolać wodę. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę, aż fasola zmięknie. Jeśli trzeba, uzupełnić wodę. Przyprawić.

powrót

Podobne przepisy

Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.