Marta Dymek

Burgery meksykańskie


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla, Dania wegańskie

odsłon: 1180

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli

½ szklanki ryżu, ugotowanego

2 łyżki oleju

2- 4 łyżki bułki tartej

4 suszone pomidory z oleju, pokrojone

1 łyżka sosu sojowego

½ łyżeczki papryki ostrej

½ łyżeczki papryki wędzonej

½ łyżeczki papryki słodkiej

¼ łyżeczki syropu klonowego

szczypta soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać w misce, połowę przełożyć do naczynia blendera i krótko zblendować.
Następnie znowu przełożyć do miski, dokładnie wymieszać i formować kotlety.
Kotlety spakować do pudełka i zabrać na grilla.

powrót

Podobne przepisy

Marchewkowy gravlax
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Żółte curry z rzodkiewek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Tajskie wegańskie curry
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

skomentuj przepis

Magdalena W

postów: 1

15.06.2017 14:18

CYTUJ

Bardzo dobre. Przygotowane dla rodziny (mięsożerców) oraz znajomych, którzy byli zachwyceni.
Dobre suszone pomidory w zalewie to produkt obowiązkowy. :)

rozmaryn

postów: 2

17.05.2016 11:54

CYTUJ

super

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.