Burgery meksykańskie

Burgery meksykańskie
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla, Dania wegańskie

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • ½ szklanki ryżu, ugotowanego
  • 2 łyżki oleju
  • 2- 4 łyżki bułki tartej
  • 4 suszone pomidory z oleju, pokrojone
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ¼ łyżeczki syropu klonowego
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać w misce, połowę przełożyć do naczynia blendera i krótko zblendować.
Następnie znowu przełożyć do miski, dokładnie wymieszać i formować kotlety.
Kotlety spakować do pudełka i zabrać na grilla.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA