Bill Granger

Burger z koprem włoskim


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Burger z koprem włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mielonej wieprzowiny

pół cebuli

garść natki pietruszki

garść świeżej kolendry

pół łyżeczki nasion kopru włoskiego

pieprz

sól

olej do smażenia

miękkie bułki

rukola

pieczona papryka (upieczona w piekarniku lub ze słoika)

 

 

Przygotowanie:


Do mięsa dodać startą na tarce cebulę, posiekaną natkę i kolendrę, uprażony i utarty koper włoski oraz sól i pieprz do smaku. Uformować okrągłe kotleciki. Piec 3-4 minuty z każdej strony na rozgrzanym ruszcie, posmarowanym olejem. Bułki przekroić i podpiec na tym samym ruszcie. Pomiędzy połówki bułki włożyć burgera, garść listków rukoli i kilka pasków pieczonej papryki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.