Agnieszka Kręglicka

Buraki marynowane po grecku


Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Buraki marynowane po grecku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

4 upieczone lub ugotowane buraki

2 ząbki czosnku

100 ml oliwy extra vergine

ocet z czerwonego wina lub ocet balsamico

sól

pieprz

cukier

 

Przygotowanie:

Buraki pokroić w plastry lub nieduże półksiężyce. Czosnek rozgnieść lub drobno posiekać. Wymieszać składniki marynaty i połączyć z burakami, odstawić na kilka godzin.

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

markopolo17

postów: 4

14.06.2016 20:22

CYTUJ

Super przepis.Wystarczy upiec buraki dodać parę składników i pyszna przekąska lub dodatek do kotleta gotowy.Ja kupuje buraki w LIDLU ugotowane wystarczy wyjąć z woreczka i wymieszać z resztą składników tylko ten czas!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.