Tomasz Jakubiak

Bułka z szarpaną wieprzowiną i pastą z pieczonej papryki


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 10660

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 kg łopatki wieprzowej

2 pomidory

papryka

4 ząbki czosnku

2 cebule, biała i czerwona

łyżeczka kolendry w ziarnach

łyżeczka kopru włoskiego

kilka ziaren pieprzu

łyżeczka wędzonej papryki

świeże bułki

liście sałaty

pasta z pieczonej papryki:

2-3 upieczone czerwone papryki

papryczka chili

ząbek czosnku

sól

pieprz

2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

Wieprzowinę pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw koprem włoskim, ziarnami kolendry, papryką solą i pieprzem. Paprykę,cebulę i pomidory pokrój w dużą kostkę. Dodaj posiekany czosnek.
Mięso, warzywa i przyprawy dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki duś w szybkowarze przez 1,5 godziny. Ugotowaną wieprzowinę rozdrobnij. Przygotuj gęsty sos.
Upieczone papryki obierz ze skóry i dokładnie posiekaj. Dodaj posiekaną papryczkę i jeszcze raz dokładnie posiekaj pastę. Dodaj starty czosnek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj posiekaną kolendrę i bułkę tartą. Na koniec dopraw solą. Bułkę przekrój na pół. Połówkę bułki posmaruj pastą paprykową. Ułóż poszarpaną wieprzowinę, krążki cebuli i liście sałaty. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Ziemniaczano-krabowe placuszki rosti
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone szparagi, marchewki i młode ziemniaki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

divaa

postów: 2

21.04.2016 09:05

CYTUJ

Jadłabym!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.