Brygida Kosel

Bulion


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Bulion
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 litry wody

½ kg mięsa wołowego z kością

20 dag cielęciny

20 dag podrobów z kury

3 marchewki

1 por

¼ selera

1 pietruszka

¼ kapusty włoskiej

1 cebula

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela ang.

kilka ziarenek czarnego pieprzu

kilka gałązek lubczyku ogrodowego i natki pietruszki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wołowinę dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Do garnka wlać 2 litry czystej wody. Włożyć do niego umytą wołowinę i gotować do momentu aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać umytą cielęcinę i podroby. Gotować pod półprzykryciem. Gdy wywar zawrze ponownie odszumować. Włożyć wszystkie warzywa: 3 marchewki, 1 pora, ¼ selera, 1 pietruszkę, ¼ kapusty włoskiej i opaloną małą cebulę. Dorzucić wszystkie przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Dołożyć kilka gałązek lubczyku ogrodowego i natki pietruszki. Gotujemy na średnim ogniu, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Bulion można zamrozić.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z cukinii i sera brie
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna
Przepis z programu Jakubiak w sezonie: Wigilia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kremowy chłodnik z bobu, zielonego groszku aromatyzowany wanilią
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa warzywna z makaronem sojowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Barszcz wigilijny z uszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie, Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.