Jennifer  Paterson

Bulion z gęsi


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Bulion z gęsi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podroby z 1 gęsi

1 łyżka gęsiego smalcu

1 posiekana marchewka

1 posiekana cebula

łodyżki z pęczka zielonej pietruszki

2 ½ szklanki wody

doprawiona mąka

 

 

Przygotowanie:


Usuń z gęsi podroby, obtocz w mące i strąć jej nadmiar. Podgrzej naczynie do smażenia na małej ilości tłuszczu, dodaj gęsi smalec, marchew i cebulę i duś, aż zbrązowieją. Dodaj łodyżki pietruszki i wodę. Zagotuj, zmniejsz ogień i podgrzewaj, aż bulion zmniejszy objętość do ok. 1,5 szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa czekoladowa z karmelizowanymi bananami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa orzechowa z karmelizowanymi jabłkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Prosta zupa kalafiorowo-brokułowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.