Donna Dooher

Bulion rybny


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Bulion rybny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,25 kg ości z białych ryb (halibut

seba

dorsz)

12 szklanek (3 l) zimnej wody

1 pokrojony por

½ pokrojonego małego fenkułu

1 pokrojona mała cebula

3 posiekane łodygi selera

½ pęczka natki

½ pęczka tymianku

½ łyżeczki (2 ml) ziaren pieprzu

3 listki laurowe

 

 

Przygotowanie:


Starannie wypłukać ości w zimnej wodzie. Umieścić je w dużym garnku, zalać wodą, zagotować. Zebrać z powierzchni szumowiny i zanieczyszczenia. Dodać warzywa, zioła i przyprawy.
Zmniejszyć ogień i gotować 20 minut. Przecedzić i ostudzić. Przechowywać w szczelnym naczyniu w lodówce do 4 dni, albo w zamrażalniku do 1 miesiąca.

powrót

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krupnik na gęsich podrobach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.