Budyń

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Budyń
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki budyniu w proszku

1 łyżka cukru

2 szklanki mleka

 

 

Przygotowanie:


Do miski wsyp budyń. Jedna, dwie łyżki stołowe, czyli te duże. Dodaj jedną łyżkę cukru... do smaku. Następnie wlej trochę mleka i wymieszaj na pastę. Zrób mały test smaku. Mniam, smakuje super!
Rozmieszaj wszystkie grudki. Upewnij się, że nie ma żadnych. Dolej 2 szklanki mleka i wymieszaj. Możesz też użyć mleka sojowego. To jest trochę trudne. Poproś kogoś dorosłego, żeby włączył kuchenkę i pozostał przy tobie. Uważaj, to jest gorące. Ostrożnie przelej masę budyniową do rondla.
Mieszaj drewnianą łyżką, dopóki nie zgęstnieje. Mieszaj tak, jakbyś rysował ósemki. Gęstnieje. Możesz dodać trochę czekolady lub banana. Para wydobywająca się z rondla oznacza, że budyń zaczyna robić się gorący. Jeszcze bardziej gęstnieje...to najlepszy moment...mieszaj szybko. Kiedy się zagotuje...zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Weź miskę i łyżkę. Ponieważ budyń jest gorący, poproś kogoś dorosłego, aby przelał go do miski.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w szafranie z miodem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Pudding miodowo-marchewkowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.