Buddyjski gulasz

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Buddyjski gulasz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g twardego tofu

pokrojonego w 2,5 cm kostkę

olej do smażenia na głębokim tłuszczu

100 g brokułów

końcówki oraz łodygi pokrojone w paski

100 g kapusty pekińskiej

pokrojonej w 2,5 cm paski

1 czerwona papryka

pokrojona w paski

100 g cukini

pokrojonej pod kątem

100 g groszku cukrowego

obranego z łyka

1 łyżka świeżej kolendry

 

 

Przygotowanie:


W woku, frytkownicy, lub zwykłym garnku usmaż tofu na głębokim oleju, tak, żeby nabierało złocisto-brązowego koloru. Osusz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. W garnku wymieszaj składniki na sos. Doprowadź do wrzenia i zacznij wrzucać warzywa. Najpierw brokuły i kapustę pekińską. Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 2 minuty. Dodaj paprykę, cukinię i tofu. Wymieszaj, pogotuj jeszcze chwilę i dodaj groszek cukrowy. Doprowadź do wrzenia i dodaj kolendrę. Gotuj jeszcze przez minutę. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Kotleciki z kalafiora
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Bakłażanowy krem z fetą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka
(odc.03) pomidory po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.