Anna Olson

Brzoskwinie w cynamonie


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Brzoskwinie w cynamonie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki niesolonego masła

¼ szklanki syropu klonowego

½ łyżeczki mielonego cynamonu

6 brzoskwiń

obranych i pokrojonych na cząstki

 

 

Przygotowanie:


W dużym rondlu rozgrzej mieszaninę masła i syropu klonowego, aż zacznie się pienić. Wmieszaj cynamon i kawałki brzoskwiń. Smaż chwilę, aż brzoskwinie lekko zmiękną i się zrumienią na maśle. Podawaj natychmiast. Są doskonałe jako dodatek do placków i lodów.

powrót

Podobne przepisy

Brzoskwinie pieczone w winie marsala
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.