Delia  Smith

Brzoskwinie pieczone w winie marsala


Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Brzoskwinie pieczone w winie marsala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 brzoskwinie (po jednym owocu na osobę)

4 dag drobnego cukru

300 ml słodkiego

włoskiego wina Marsala

kawałek cynamonu

laska wanilii

łyżeczka mączki arrowroot

 

 

Przygotowanie:


Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki, układamy w misce, zalewamy wrzątkiem i po trzydziestu sekundach obieramy ze skóry. Połówki owoców układamy w płytkim naczyniu do pieczenia i posypujemy cukrem. Zalewamy winem, dodajemy cynamon oraz wanilię, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu – zagęszczamy sos. Mączkę arrowroot wsypujemy do małego naczynia, do

powrót

Podobne przepisy

Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Fuzja smaków
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lodowy tort z owocami lasu
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Rabarbarowy deser parfait
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.