Laura Calder

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g cukru

2 łyżki łagodnego miodu

1 łyżka soku z cytryny

2 gałązki tymianku

4 – 6 brzoskwiń

 

Przygotowanie:

Włóż wszystkie składniki, oprócz brzoskwiń, do rondla. Rondel musi być tak duży, żeby wszystkie brzoskwinie mogły leżeć koło siebie. Wlej 1 litr wody. Zagotuj, przykryj i trzymaj na ogniu jeszcze 10 min. Zdejmij pokrywkę, włóż brzoskwinie i duś 5 – 10 min. Wyjmij owoce na półmisek, obierz je ze skóry. Odparuj syrop – niech zostanie pół szklanki (125 ml) i polej nim brzoskwinie. Podawaj ciepłe lub w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bruschetta z pomidorami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.