Jennifer  Paterson

Brzoskwinie „kardynał hume”


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Brzoskwinie „kardynał hume”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dużych dojrzałych brzoskwiń

450 g cukru

1,4 l wody

1 laska wanilii

450 g malin

200 g drobnego cukru

liście mięty

cukier-puder

 

 

Przygotowanie:


Wsyp cukier do garnka dość dużego, żeby pomieścił brzoskwinie. Wlej wodę, dodaj laskę wanilii i zagotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Włóż brzoskwinie do garnka, ponownie doprowadź wodę do wrzenia i gotuj na maleńkim ogniu przez 8 min. Wyjmij owoce z wrzątku i jeszcze ciepłe obierz ze skórki. Syrop można przechowywać w butelce i zużyć do innych deserów. Włóż brzoskwinie do ładnej szklanej misy i odstaw do wystygnięcia. Utrzyj maliny z drobnym cukrem i przecedź przez sitko, jeśli wolisz się pozbyć pestek. Przed podaniem polej brzoskwinie malinowym musem i ozdób liśćmi mięty oprószonymi cukrem-pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Zapiekane maliny z kruszonką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.