Ruth  Rogers

Bruschetta z owocami


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bruschetta z owocami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 brzoskwinie

4 nektarynki

6 śliwek

ciabatta pokrojona na kromki

2 laski wanilii

posiekane

2 łyżki drobnego cukru

amaretto

masło

gęsta śmietana

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć wanilię z cukrem, pokroić owoce na cząstki, zasypać cukrem waniliowym, zalać amaretto. Posmarować ciabattę masłem, nałożyć zamarynowane owoce, zapiec przez 20 minut w piecu albo piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C. Podawać bruschettę z łyżką gęstej śmietany.

powrót

Podobne przepisy

Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Gruszki w cieście filo
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nice z karmelem na kremie waniliowym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Trufle czekoladowo-marcepanowe:
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.