Ruth  Rogers

Bruschetta z bobem


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bruschetta z bobem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeży łuskany bób

2 ząbki czosnku

sól morska

świeża mięta

tarty ser pecorino

świeżo mielony pieprz

sok z 1 cytryny

oliwa extra vergine

duży tost z pszennego chleba

 

 

Przygotowanie:


Utrzyj w dużym moździerzu ząbek czosnku z dużą szczyptą soli morskiej i ok. 10 listkami mięty. Dodaj 2 garści bobu i rozgnieć na grube cząstki. Dodaj garść tartego pecorino, utrzyj lekko i dolej tyle oliwy i soku z cytryny, żeby bób zmienił się w gęstą, ale nie gładką pastę. Dopraw ją solą i pieprzem. Natrzyj tost przekrojonym ząbkiem czosnku, polej oliwą i podaj z porcją pasty z bobu.

powrót

Podobne przepisy

Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka w sosie winnym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bruschetta z mozzarellą, fenkułem i cukinią
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Słone rogaliki drożdżowe z owczym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.