Laura Calder

Brukselka


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Brukselka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g brukselki

8 plastrów boczku

2 łyżki masła

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wytnij twarde części brukselek. Obierz z liści i zachowaj je. Pokrój drobno. Podsmaż bekon, aż zrobi się chrupiący. Wyjmij go na papierowy ręcznik i osusz. Odlej z patelni tłuszcz zostawiając tylko trochę. Roztop masło. Wrzuć liście brukselki i podsmaż je, aż zmiękną, czyli 15 – 20 min. Dopraw, posyp boczkiem i podaj.

powrót

Podobne przepisy

Cantuccini
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.