Brukselka z bekonem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Brukselka z bekonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 posiekane plastry bekonu

450 g świeżej brukselki, usunięte zewnętrzne liście

sól i pieprz

1 łyżka świeżych liści tymianku, rozmarynu, oregano albo szałwii

Przygotowanie:

Smaż bekon w rondlu na średnim do silnego ognia, aż będzie brązowy i chrupki. Wlej nieco wody i dorzuć brukselkę. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką, duś przez 8 minut, aż brukselka stanie się intensywnie zielona i miękka. Dorzuć zioła, wymieszaj i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bułka z farszem na przekąskę
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.