Brukselka z bekonem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Brukselka z bekonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 posiekane plastry bekonu

450 g świeżej brukselki, usunięte zewnętrzne liście

sól i pieprz

1 łyżka świeżych liści tymianku, rozmarynu, oregano albo szałwii

Przygotowanie:

Smaż bekon w rondlu na średnim do silnego ognia, aż będzie brązowy i chrupki. Wlej nieco wody i dorzuć brukselkę. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką, duś przez 8 minut, aż brukselka stanie się intensywnie zielona i miękka. Dorzuć zioła, wymieszaj i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.