Roger Mooking

Brownie z bananami


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Brownie z bananami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Brownie z bananami:

1 ½ łyżki roztopionego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 banany, obrane, przekrojone na pół

¼ szklanki bitej śmietany 35%

¼ szklanki cukru

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

4 brownie (ze sklepu)

30 g startej gorzkiej czekolady

1 łyżka cukru pudru





Brownie z bananami:

Na średnim bądź małym ogniu podgrzej patelnię. Dodaj masło i cukier brązowy. Roztop. Na patelni ułóż banany. Skarmelizuj je z 1 strony (1 minuta), potem przełóż na drugą stronę. Zdejmij patelnię z ognia. Bitą śmietanę wymieszaj w misce z cukrem oraz ekstraktem z wanilii. Zetrzyj na tarce gorzką czekoladę. Brownie posyp cukrem pudrem. Na talerzach ułóż banany i nałóż łyżkę bitej śmietany na każde brownie.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

powrót

Podobne przepisy

Migdałowe ciasto z serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Migdały (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Muffinki czekoladowo-buraczane
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding z syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta czekoladowa z czerwonymi pomarańczami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.