Roger Mooking

Brownie z bananami


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Brownie z bananami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Brownie z bananami:

1 ½ łyżki roztopionego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 banany, obrane, przekrojone na pół

¼ szklanki bitej śmietany 35%

¼ szklanki cukru

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

4 brownie (ze sklepu)

30 g startej gorzkiej czekolady

1 łyżka cukru pudru





Brownie z bananami:

Na średnim bądź małym ogniu podgrzej patelnię. Dodaj masło i cukier brązowy. Roztop. Na patelni ułóż banany. Skarmelizuj je z 1 strony (1 minuta), potem przełóż na drugą stronę. Zdejmij patelnię z ognia. Bitą śmietanę wymieszaj w misce z cukrem oraz ekstraktem z wanilii. Zetrzyj na tarce gorzką czekoladę. Brownie posyp cukrem pudrem. Na talerzach ułóż banany i nałóż łyżkę bitej śmietany na każde brownie.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

powrót

Podobne przepisy

Sernik
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Placek truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Klasyczny sernik
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biały ser (odc.26)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort z kruchego ciasta z kardamonem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cytrynowe ciasteczka z galaretką
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.