Roger Mooking

Brownie z bananami


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Brownie z bananami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Brownie z bananami:

1 ½ łyżki roztopionego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 banany, obrane, przekrojone na pół

¼ szklanki bitej śmietany 35%

¼ szklanki cukru

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

4 brownie (ze sklepu)

30 g startej gorzkiej czekolady

1 łyżka cukru pudru





Brownie z bananami:

Na średnim bądź małym ogniu podgrzej patelnię. Dodaj masło i cukier brązowy. Roztop. Na patelni ułóż banany. Skarmelizuj je z 1 strony (1 minuta), potem przełóż na drugą stronę. Zdejmij patelnię z ognia. Bitą śmietanę wymieszaj w misce z cukrem oraz ekstraktem z wanilii. Zetrzyj na tarce gorzką czekoladę. Brownie posyp cukrem pudrem. Na talerzach ułóż banany i nałóż łyżkę bitej śmietany na każde brownie.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

powrót

Podobne przepisy

Tartaletki kawowo-czekoladowe
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tort z kruchego ciasta z kardamonem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta kajmakowa Chrissie
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Eklerki kawowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Beza Pavlowa z owocami leśnymi
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.