Marta Dymek

Botwinkowe bliny


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

Botwinkowe bliny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej, namoczonej przez całą noc

1 szklanka wody

2 botwinki

2 gałązki koperku

1 gałązka pietruszki

1 gałązka szczypioru

pół ząbka czosnku

sól i czarny pieprz

 

Mus z bakłażana:

1 upieczony bakłażan

2 - 3 łyżki soku z cytryny

spora szczypta soli

 

do podania: mus z bakłażana, drobno posiekane buraczki i mnóstwo koperku

Przygotowanie:

Następnie posiekać zioła oraz czosnek, dodać do ciasta i dokładnie wymieszać z dużą szczyptą soli i czarnego pieprzu.
Rozgrzać patelnię, posmarować olejem i smażyć na złoto z obydwu stron. Podawać z ulubionym pesto, guacamole, olejem lnianym lub z musem z bakłażana, posiekanymi buraczkami z botwiny, koprem oraz dobrym olejem.
Aby przygotować mus z bakłażana, upieczony bakłażan obierz ze skóry, włóż do miski i dokładnie rozgnieść widelcem wraz z cytryną i solą.

powrót

Podobne przepisy

Meksykańska zupa z kukurydzy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa z nowalijek i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa brzadowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.