Bomby jabłkowe z imbirem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Bomby jabłkowe z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

olej z otrębów ryżowych do głębokiego smażenia

2 zielone jabłka bez skórki i gniazd nasiennych

1 filiżanka mąki ryżowej

1 łyżeczka słodzika ze stewii (opcjonalnie)

1 łyżka mielonego imbiru

⅓ filiżanki syropu klonowego albo z agawy

skórka z jednej cytryny



Przygotowanie:

Olej rozgrzać w głębokim garnku.

W misce połączyć mąkę, słodzik i imbir. Wrzucić kawałki jabłek i wymieszać. Obtoczone w mące i przyprawach jabłka smażyć na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu.

Skropić syropem klonowym i posypać skórką cytryny. Można podawać z twarożkiem albo jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.