Annabel  Langbein

Bok choy z imbirem


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Bok choy z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 średnich główek bok choy

2 łyżeczki oleju sezamowego

2 łyżeczki drobno startego imbiru

¼ łyżeczki soli



Do podania opcjonalnie:

1 łyżka ziaren czarnego sezamu





Przygotowanie:

Bok choy pokroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć do dużego rondla z olejem, imbirem, solą. Dodać ¼ szklanki wody. Przykryć i dusić na dużym ogniu, aż liście zmiękną, ale pozostaną zielone – około 3-4 minut. Przełożyć na półmisek, posypać sezamem.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Sałatka różowa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Kerabu (sałatka z kiełków fasoli)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Szparagi z rusztu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.