Agnieszka Kręglicka

Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 garście boczniaków

kilka główek czosnku

kilka gałązek rozmarynu

oliwa

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Boczniakom odciąć grube ogonki, główki czosnku przeciąć poziomo na pół. Ułożyć pojedynczą warstwę grzybów (może być troszkę więcej) i czosnek w naczyniu żaroodpornym. Posypać listkami rozmarynu, solą i pieprzem, polać oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni, aż grzyby się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Tęczowa zapiekanka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Teryna warzywna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.