Adam Chrząstowski

Boczniaki flambirowane z krewetkami i suszonymi pomidorami


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

Boczniaki flambirowane

odsłon: 10412

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g boczniaków

250 g surowych obranych ogonów krewetek 16/20

2 dymki ze szczypiorem

6 suszonych pomidorów

1 ząbek czosnku

6 listków bazylii

½ cytryny

½ szklanki brandy

sól

pieprz

tabasco

olej

½ kostki masła

Przygotowanie:


W rondlu o szerokim dnie obsmaż na oleju boczniaki i krewetki, dodaj pokrojoną w piórka cebulę od dymki, suszone pomidory i posiekany czosnek. Zalej wszystko brandy i podpal. Gdy płomień zgaśnie dodaj pokrojony szczypior od dymki i bazylię. Dodaj sok z cytryny i przyprawy oraz małe kawałki masła. Wymieszaj i podaj.

powrót

skomentuj przepis

#rafal110

31.12.2011 13:16


CYTUJ

Łatwe a zarazem wspaniałe

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.