Adam Chrząstowski

Boczniaki flambirowane z krewetkami i suszonymi pomidorami

Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

Boczniaki flambirowane

odsłon: 9226

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


300 g boczniaków
250 g surowych obranych ogonów krewetek 16/20
2 dymki ze szczypiorem
6 suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
6 listków bazylii
½ cytryny
½ szklanki brandy
sól
pieprz
tabasco
olej
½ kostki masła

Przygotowanie:


W rondlu o szerokim dnie obsmaż na oleju boczniaki i krewetki, dodaj pokrojoną w piórka cebulę od dymki, suszone pomidory i posiekany czosnek. Zalej wszystko brandy i podpal. Gdy płomień zgaśnie dodaj pokrojony szczypior od dymki i bazylię. Dodaj sok z cytryny i przyprawy oraz małe kawałki masła. Wymieszaj i podaj.

powrót

skomentuj przepis

#rafal110

31.12.2011 13:16


CYTUJ

Łatwe a zarazem wspaniałe

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.