przepisy z programów >>

Boczniaki flambirowane z krewetkami i suszonymi pomidorami

Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 3)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Owoce morza Owoce morza, Przekąski Przekąski

Boczniaki flambirowane
odsłon: 8105

składniki i przygotowanie:




Składniki:
300 g boczniaków
250 g surowych obranych ogonów krewetek 16/20
2 dymki ze szczypiorem
6 suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
6 listków bazylii
½ cytryny
½ szklanki brandy
sól, pieprz, tabasco
olej
½ kostki masła

Przygotowanie:
W rondlu o szerokim dnie obsmaż na oleju boczniaki i krewetki, dodaj pokrojoną w piórka cebulę od dymki, suszone pomidory i posiekany czosnek. Zalej wszystko brandy i podpal. Gdy płomień zgaśnie dodaj pokrojony szczypior od dymki i bazylię. Dodaj sok z cytryny i przyprawy oraz małe kawałki masła. Wymieszaj i podaj.

© Adam Chrząstowski

skomentuj przepis >>

#rafal110

31.12.2011 13:16


CYTUJ

Łatwe a zarazem wspaniałe