Marieta  Marecka

Bocconcini w pomarańczowo-tymiankowej zalewie


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory

odsłon: 1270

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 op. bocconcini (mini mozarella)

1 skórka z pomarańczy

sok z pomarańczy

tymianek

sól

2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu

oliwa

 

Przygotowanie:

Pomarańcz szorujemy, suszymy i ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
W miseczce łączymy sok z pomarańczy, 2-3 łyżki listków świeżego tymianku, drobno poszatkowany marynowany pieprz. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy. Doprawiamy ew. odrobiną soli.
Bocconcini wciskamy do słoiczków, zalewamy oliwą i odstawiamy na 1-2 dni.

powrót

Podobne przepisy

Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażony ryż po tajsku
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Tofu z trawą cytrynową i chili
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.