Marieta  Marecka

Bocconcini w pomarańczowo-tymiankowej zalewie


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory

odsłon: 1769

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 op. bocconcini (mini mozarella)

1 skórka z pomarańczy

sok z pomarańczy

tymianek

sól

2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu

oliwa

 

Przygotowanie:

Pomarańcz szorujemy, suszymy i ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
W miseczce łączymy sok z pomarańczy, 2-3 łyżki listków świeżego tymianku, drobno poszatkowany marynowany pieprz. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy. Doprawiamy ew. odrobiną soli.
Bocconcini wciskamy do słoiczków, zalewamy oliwą i odstawiamy na 1-2 dni.

powrót

Podobne przepisy

Rumtopf
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Skórki kandyzowane
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka malinowa z kokosem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Chutney ze świeżych i suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Mus jabłkowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.