Marieta  Marecka

Bocconcini w pomarańczowo-tymiankowej zalewie


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory

odsłon: 1343

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 op. bocconcini (mini mozarella)

1 skórka z pomarańczy

sok z pomarańczy

tymianek

sól

2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu

oliwa

 

Przygotowanie:

Pomarańcz szorujemy, suszymy i ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
W miseczce łączymy sok z pomarańczy, 2-3 łyżki listków świeżego tymianku, drobno poszatkowany marynowany pieprz. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy. Doprawiamy ew. odrobiną soli.
Bocconcini wciskamy do słoiczków, zalewamy oliwą i odstawiamy na 1-2 dni.

powrót

Podobne przepisy

Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kompot czereśniowy z wanilią
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z warzywami i pieczonym czosnkiem
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Warzywa gotowane w glinianym garnku
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.