Jacek Sikora

Boca negra


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Boca negra
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3/4 kostki zimnego masła

1 szklanka cukru (plus trochę do posypania foremek)

6 papryczek chipotle

1 duża pomarańcza

30 dag drobno posiekanej czekolady deserowej

4 duże jajka

4 łyżeczki mąki

1/8 łyżeczki soli

 

Przygotowanie:

Papryczki pozbawić pestek i drobno posiekać. Do garnka wcisnąć sok z pomarańczy i dodać szklankę cukru. Jak cukier zacznie się rozpuszczać dodać czekoladę. Poczekać aż się rozpuści. Teraz dodać masło i wbić jajka cały czas energicznie mieszając. Dodać papryczki, mąkę i sól. Masą napełnić foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na 50 – 60 minut.

powrót

Podobne przepisy

Cantuccini domowej roboty
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Sernik matcha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Tarta ze świeżymi borówkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto czekoladowe bez mąki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Makaroniki anyżowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.