Jacek Sikora

Blok czekoladowo – kokosowy


Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Blok czekoladowo – kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka mleka kokosowego

100 ml wody

8 łyżek kakao

100 g cukru

200 g gorzkiej czekolady

80 g rodzynek

80 g świeżego kokosa

50 ml brandy

opakowanie ciastek bezglutenowych

 

Przygotowanie:

Kakao rozmieszaj w wodzie z cukrem. Dodaj do mleka kokosowego i zagotuj. Do gorącego mleka dodaj czekoladę. Rodzynki namocz w brandy. Kokosa rozłup, obierz z brązowej skórki, utrzyj na grubej tarce. Ciastka pokrusz. Wszystkie składniki połącz i wymieszaj ze sobą. Masę wlej do podłużnej formy wyłożonej folią. Chłodź przez kilka godzin. Podawaj blok pokrojony w plastry jak pasztet.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus z kiwi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pieczone jabłka z cynamonem i kremem Chantilly
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.