Bliny z łososiem, kawiorem, kwaśną śmietaną i wodą z ogórka

Bliny z łososiem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Robimy zaczyn z drożdży. Jak urośnie, dodajemy go do mąki z rozpuszczonym masłem, ciepłym mlekiem, i żółtkami. Mieszamy mikserem ręcznym.
Następnie ubijamy mikserem pianę z białek. Dodajemy delikatnie do ciasta. Odkładamy, pozwalając ciastu odpocząć, aż zacznie pracować.
Z gotowego ciasta smażymy bliny.
Łosia wędzonego kroimy na paseczki. Ogórka obieramy, tniemy na kostki, miksujemy blenderem i przecedzamy przez sitko i gazę, aby odsączyć wodę.
Podajemy bliny z łososiem, kawiorem, sokiem z ogórka i skórką z cytryny, koperkiem i śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA