Lucinda Scala  Quinn

Blanszowany szpinak


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Blanszowany szpinak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ kg liści młodego szpinaku

opłukanego (nie odciskać wody)

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 ząbek czosnku

posiekany

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, włożyć mokry szpinak i dusić, aż liście zmiękną. Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, wlać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć pół minuty. Błyskawicznie przełożyć szpinak do oliwy. Smażyć minutę. Przyprawić solą i pieprzem. Polać sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki ziemniaczane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Curry z ciecierzycy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Makaron z orlicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

skomentuj przepis

delikatesyDS

postów: 3

10.01.2012 12:24

CYTUJ

Bardzo dobry ten szpinak :D

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.