Biximatur

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

Biximatur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

łopatka wołowa

kawałek szynki

kawałek rostbefu

kawałek peklowanej wołowiny

kiełbasa wieprzowa

pierś kurczaka

pół filiżanki kaczego tłuszczu

1 czosnek

1 szalotka

1 łyżka świeżego groszku

2 ziemniaki

natka pietruszki

dymka

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać kaczy tłuszcz. Dodać posiekany czosnek, szalotkę i ziemniaki. Wszystkie kawałki mięsa pokroić w równą kostkę. Wrzucić na patelnię, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć, dodać groszek, natkę pietruszki i dymkę. Dokładnie wymieszać.
Podawać z jajkiem sadzonym, grzanką, keczupem i sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina z papryczką piri-piri
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Bollito misto
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.