Brygida Kosel

Bitki wieprzowe duszone z cebulką


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 263729

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg mięsa z szynki wieprzowej

4 cebule

sól

pieprz

kilka ziarenek pieprzu

2 liście laurowe

kilka ziarenek ziela angielskiego

mąka do obtaczania

olej

 

 

Przygotowanie:

Mięso umyć pod bieżącą zimną wodą i pokroić w poprzek włókien na kotlety. Dokładnie rozbić. Przed uduszeniem bitki obsmażyć. Obtoczone w mące mięso wrzucić na bardzo rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć dosłownie minutkę. Po obsmażeniu przełożyć bitki do garnka i dorzucić zioła: ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Podlać wodą, tak, by bitki się nie przypaliły. Poszatkowaną drobno cebulę dorzucić do duszącego się mięsa. Ogólna zasada jest taka, że kilogram mięsa dusimy około godziny. Bitki najlepsze są z kaszą gryczaną.

powrót

Podobne przepisy

Gicz cielęca z kremem z nasion sosny i esencją sardelową
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Duszony kurczak z pomidorami i fenkułem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Quesadillas z chorizo
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kurczak z orzechami nerkowca
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Amerykańskie śniadanie
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

#kzxx

05.03.2012 12:08


CYTUJ

bardzo dobre i proste. polecam

#Janusz Wichura

26.01.2012 22:04


Bronx

CYTUJ

prawie robi wielką różnice to raz, a dwa dla mnie to rewalacja wiec pysk kmiocie

#adas

24.01.2012 00:43


CYTUJ

żadna rewelacja - prawie jak gulasz .tylko mieso inne

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.